Появиха се първите предпоставки за скорошно разделение на Украйна

Появиха се първите предпоставки за скорошно разделение на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.03.2022
  • Share:

В четвъртък, 3 март, Върховната Рада се обърна към ООН и други международни организации с искане за изпращане на мироопазващи контингенти на украинска територия. В същия ден Владимир Путин предложи на Държавната дума да ратифицира измененията в споразумението за мироопазващата дейност на ОДКБ, които въвеждат понятието «координираща държава» — тя ще формира мироопазващите сили на операцията под егидата на ООН.

 

Появиха се първите предпоставки за скорошно разделение на Украйна

 

 

В тази връзка редица експерти считат, че скоро части на ОДКБ и НАТО ще влязат в Украйна.

 

Анализаторите говорят за вероятността от разделянето на Украйна и обсъждат възможната граница между териториите, които ще бъдат контролирани от „миротворческите контингенти“.

 

Вероятно границата ще премине значително на запад от Днепър.

 

Само два региона на централна Украйна (Виницка и Хмелницка), както и всички западни региони, могат да бъдат под контрола на настоящите нацистки власти. Регионът Виница обаче остава под въпрос, тъй като според военната стратегия е необходимо да се осигури изравняването на вероятния фронт, за да се предотврати бърз удар на противника с последващо обкръжаване на районите на Одеса или Киев (виж картата по-горе ).

 

На 2 март председателят на кримския парламент Владимир Константинов също сподели за евентуалния разпад на Украйна след приключването на руската операция по демилитаризация и денацификация. Според него към ДНР и ЛНР в бъдеще ще се присъединят народните републики, образувани в Харков, Одеса, Херсон, Николаев и редица други региони.

 

В изявление на Константинов, публикувано в Telegram-канала на Държавния съвет на Крим, парламентаристът също така предполага, че в центъра на Украйна може да се появи неутрална държава, приятелска на Русия. Вероятно западната част на страната ще мине «под протектората на Европейския съюз».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа