Блинкен записа обръщение към руснаците

Блинкен записа обръщение към руснаците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.01.2022
  • Сподели:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се обърна към гражданите на Русия и ги призова да не участват в «агресия» срещу Украйна, като посочи високата вероятност от продължителна война и безброй жертви, свързани с нея.

 

Блинкен записа обръщение към руснаците (и видео)

 

 

«Вие заслужавате безопасен и достоен живот, както всички хора по света. И никой: нито Украйна, нито Съединените щати, нито НАТО и неговите членове не се опитват да застрашат тези ваши права», подчерта Блинкен.

 

Според държавния секретар сигурността на Руската федерация е сериозно застрашена от евентуална военна конфронтация с Украйна, тъй като в резултат на това може да загинат голям брой хора. И това ще засегне преди всичко младежта.

 

 

 

 

«Яростен конфликт ли е това, което искате?! И вероятно ще продължи дълго. Ще направи ли живота ви по-безопасен, ще допринесе ли за просперитета ви, ще ви отвори ли повече възможности?!», попита риторично държавният секретар.

 

Антъни Блинкен счита, че вместо война руснаците трябва да насочат всичките си усилия към борбата с основните предизвикателства на нашето време, а американците и техните европейски съюзници ще подкрепят народа на Русия в това.

 

«Помислете само какво може да постигне една велика страна като Русия, ако посвети своите ресурси, особено изключителните си таланти, своите хора, за борба с най-важните предизвикателства на нашето време», каза главата на Държавния департамент на САЩ.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа