Мадуро: „2021 беше годината на окончателното и съкрушително поражение на плана за унищожаване на венецуелската държава отвън“

Мадуро: „2021 беше годината на окончателното и съкрушително поражение на плана за унищожаване на венецуелската държава отвън“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.01.2022
  • Share:

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отправи послание до Националното събрание на страната тази събота, за да направи равносметка на изминалата година и обяви „2021 г. е годината на окончателното и огромно поражение на паралелния енергиен план за унищожаване на държавата Венецуела отвън ".
„Това беше планирано от север и беше изпълнено и се опита да наложи от олигархията на Колумбия. Колумбийската наркоолигархия се опита през тези години да наложи паралелен президент, паралелно Национално събрание, паралелна Морална власт и Прокуратура, паралел Върховният съд", заяви президентът.
Сред постиженията на страната Мадуро посочи диалога с опозицията, установен в Мексико с подкрепата на няколко държави. Въпреки факта, че преговорите бяха прекратени заради случая с Алекс Сааб, президентът ги определи като постижение, тъй като двата сектора на страната се признаха взаимно. Що се отнася до Сааб, президентът повтори, че „САЩ са отвлекли венецуелския дипломат".
В рамките на изказването си държавният глава говори и за борбата с пандемията и благодари на Китай, Русия и Куба за приноса им към кампанията за ваксинация срещу covid-19.
За икономиката той заяви „Венецуела възстанови пътя на икономически растеж след 5 години на икономическа война, бойкот и блокада". „През последните 4 месеца имаме последователна едноцифрена инфлация", каза той и добави, че инфлацията през декември е най-ниската от 2015 г. насам.

Станете почитател на Класа