Екс- пилот на Епщайн „Клинтън, Тръмп и принц Андрю са пътували с него в частния му самолет“

Екс- пилот на Епщайн „Клинтън, Тръмп и принц Андрю са пътували с него в частния му самолет“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.12.2021
  • Share:

Бившият пилот на Джефри Епщайн в продължение на близо 30 години, Лорънс Пол Висоски-младши, заяви, че бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Доналд Тръмп, както и принц Андрю от Обединеното кралство, са някои от високопоставените хора, които са летели в частния самолет на магната, който почина през 2019 г. в затвора в Ню Йорк, очаквайки съдебен процес за сексуален трафик на непълнолетни.


Когато беше разпитан във вторник по време на процеса за сексуален трафик на деца срещу Гислейн Максуел, бившата партньорка на Епщайн и предполагаем сводник, Висоски каза, че през 2000-те Клинтън е пътувал няколко пъти в самолета на милиардера, известен като „Лолита Експрес". Освен това той посочи, че помни третия син на кралица Елизабет II на борда на самолета, информира New York Post.


Що се отнася до Тръмп, който се срещнал с Епщайн през 90-те години на миналия век, когато и двамата са успешни предприемачи, пилотът обясни, че го е превозвал „повече от веднъж". На въпрос на адвоката на Максуел, Кристиан Евърдел, дали бившият президент е пътувал със семейството си, Висоски каза, че не помни. Той обаче добави: „Със сигурност си спомням президента Тръмп".


Други видни имена, които свидетелят си спомня, че е виждал в частния самолет на американския магнат, са актьорът Кевин Спейси, който бе обвинен през 2018 г. за сексуален тормоз, комикът Крис Тъкър, известният цигулар Ицхак Пърлман и бившите сенатори Джордж Мичъл и Джон Глен.


Бившият пилот обаче подчерта, че никога не е виждал сексуална активност в самолета на Епщайн, но добави, че вратата на кабината винаги е била затворена по време на полета.


Висоски посочи, че милиардерът никога не го е предупреждавал да остане в кабината по време на полети и дори го е насърчил да използва тоалетната близо до задната част на самолета, което го принудило да минава пред диваните на самолета. Пилотът добави, че никога не е виждал дете в самолетите си, което да не е придружено от родителите си, съобщава АФП.


Когато Евърдел го попита за тийнейджърка, идентифицирана като „Джейн", която според прокурорите е била сексуално малтретирана от Епщайн, бившият пилот отбеляза, че тя е била „зряла жена, с пронизващи бледосини очи, когато й е бил представен".

Станете почитател на Класа