Макрон: Призракът на кибер атаките за намеса в изборите се използва от враговете на Европа

Макрон: Призракът на кибер атаките за намеса в изборите се използва от враговете на Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.12.2021
  • Share:

Държавният глава на Франция заяви още, че ядрената енергия е част от решението за зеления преход, както и за суверенитета на Европа, за да не зависи от руския природен газ и от въглищата

 

 

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон, чиято страна поема председателството на ЕС от 1 януари, заяви, че ще предложи европейски механизъм за изборна устойчивост. Той ще бъде представен в началото на следващата година. Неговата цел е да обедини експертите от ЕС, които да изпреварват и отблъскват кибератаките срещу изборните процеси в Общността.

Пред пленарната зала на Комитета на регионите той подчерта, че има крехкост дори в основата на самата демокрация, защото именно в нея съществува възможността тя да бъде оспорена и това позволява на авторитарни режими да използват всякакви манипулации и хибридни техники, за да я подкопаят.

"Манипулиране на информацията, използване на онлайн платформите, на тяхната липса на модерация, кибератаки - всички средства са позволени, за да се запълва съдържанието и да се загнезди съмнението. Днес има един призрак, който почти се намесва в политиката, в пропагандата и стига до полувоенни кибер заплахи. Този призрак се използва от враговете на Европа и либералната демокрация изцяло на наша територия. В резултат доверието на гражданите е разклатено и все още последствията не се вземат предвид от много от хората, които вземат решенията в Европа и понякога от тези, които искрено защитават демокрацията", изтъкна френският държавен глава.

 

http://epicenter.bg/images/news/102020/thumbs/main_1603872703.jpg

Президентът Макрон заяви още, че ядрената енергия е част от решението за зеления преход, както и за суверенитета на Европа.

Като подчерта, че това не е негова позиция, а мнение на експерти, френският държавен глава допълни, че все още енергията от възобновяеми източници не може изцяло да запълни нейното производство от въглища, газ и ядрено гориво:

"Първи приоритет на Европа е да излезе от въглищата. За да го направят и да продължат да поддържат стабилни доставки на електричество за нашите граждани, страните членки ще се обърнат към възобновяемата енергия, но в продължение на няколко десетилетия повече към газа и ядрената енергия. Газът и ядрената енергия не са еквивалентни по отношение на производството на парникови емисии. Газът е изкопаемо гориво, което произвежда много повече такива емисии".

Макрон предупреди за риска, който крие залагането на газа:

"Ние вече нямаме газ в земята си. Синьото гориво в Нидерландия изчезна, а в Норвегия е силно намаляло. Ако консумираме повече газ, това означава да внасяме от Русия, Турция или друга голяма сила".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа