Бившият шеф на Met интервюира принц Чарлз заради предполагаем заговор за убийство на Даяна

Бившият шеф на Met интервюира принц Чарлз заради предполагаем заговор за убийство на Даяна

Бившият шеф на столичната полиция Джон Стивънс разкри, че е разпитвал принц Чарлз заради твърденията, че е планирал да убие Даяна, принцеса на Уелс.

Чарлз е интервюиран като свидетел през 2005 г., по време на тригодишно разследване на смъртта на Даяна в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., съобщава Daily Mail.

Той беше разпитан относно бележка, която бившата му съпруга беше написала през 1995 г., предвиждайки, че тя ще умре поради „неуспех на спирачките и сериозно нараняване на главата“, за да може Чарлз да се ожени за бившата бавачка на синовете си Тиги Леге-Бурк. По това време циркулираха фалшиви слухове, че принцът и Леге-Бурк имат връзка. 

Бележката, която бе връчена на нейния иконом Пол Бърел, гласеше: „Днес през октомври седя тук на бюрото си и копнея някой да ме прегърне и да ме насърчи да държа силен и да държа високо главата си.

„Тази конкретна фаза в живота ми е най-опасната. Съпругът ми планира инцидент в колата ми. Неуспех на спирачката и сериозно нараняване на главата, за да му даде пътят да се ожени за Тиги.

„Камила не е нищо друго освен примамка, така че ние сме използвани от мъжа във всеки смисъл на думата.“

Daily Mail съобщава, че лорд Стивънс е прочел бележката на Чарлз на среща в двореца Сейнт Джеймс в Лондон и след това го попитал: „Защо мислите, че принцесата е написала тази бележка, сър?“

Чарлз отговори: „Не знаех нищо за [бележката], докато не беше публикувана в медиите.“ Mirror публикува част от бележката след сделка с Burrell през 2003 г. 

Стивънс попита: „Не сте ли обсъждали тази бележка с нея, сър?“ на което Чарлз отговори: „Не, не знаех, че съществува.“

Стивънс също попита: „Знаете ли защо принцесата изпитва тези чувства, сър?“ а Чарлз отговори: „Не, не знам.“ 

Принцът на Уелс не е бил интервюиран като заподозрян. 

Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа