Нечувано - Ким Чен-ун се извини на севернокорейците!

Изказвайки се в събота на военния парад по повод 75-годишнината от създаването на Работническата партия, лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се извини на гражданите за стандарта на живот в страната.


"Срам ме е, че не можах да ви възнаградя правилно за огромното ви доверие. Моите усилия и моята отдаденост не бяха достатъчни, за да извадят хората ни от труден поминък", каза Ким, който обеща да защити доверието на гражданите със собствения си живот, ако бъде необходимо.


"Винаги съм получавал от нашите граждани доверие, голямо колкото небето и широко като морето, но така и не успях да отговоря адекватно, нямам оправдание", каза той.


Севернокорейският лидер също така заяви, че е "благодарен, че нито един човек не е заразен с коронавирус в Северна Корея, но преди към към военните в страната, помогнали да се предотврати разпространението на вируса."


По време на парада, на който присъстваха хиляди войници, танкове и бойни самолети, изстрелващи ракети и фойерверки, Ким предупреди, че " Северна Корея ще мобилизира напълно ядрените си сили, ако бъде заплашена".

Освен това бяха показани нови видове оръжия, сред които се открои нова огромна междуконтинентална балистична ракета.

Станете почитател на Класа