КЦБ разпределя 1,5 милиона долара в електронни юани в първи тест на нова платежна система

Властите в Шенжен, Китай, ще проведат пилотна програма за безплатно разпространение на равностойността на 1,5 милиона долара, като част от тестването на криптовалутата, стартирана от Китайската народна банка, съобщава Sina Finance.


Съобщава се, че общинската администрация за киберпространство в Шенжен ще организира лотария между 50 000 случайно избрани хора, за да разпредели 10 милиона електронни юана (1,5 милиона долара). За да участва, потребителят трябва да се регистрира на портала от 9 до 11 октомври, като предостави своите лични данни: имена и фамилии, лична карта и номер на мобилен телефон.


Победителите ще имат достъп до портфейл с 200 юана (30 долара) дигитална валута, която може да бъде похарчена между 12 и 18 октомври в един от 3389 оторизирани обекта. Криптовалутата не може да бъде прехвърляна в чужда сметка, нито да бъде конвертирана в пари. Неизразходваните средства ще бъдат изтеглени обратно след 18 октомври.


Китайската народна банка разработва суверенна цифрова валута от миналата година. Изказвайки се на банковата и финансова конференция в Сибос в понеделник, Фан Ифей, заместник-управител на Китайската народна банка, подчерта, че електронният юан вече е бил използван в 3,13 милиона транзакции на стойност над 164 милиона долара.

Станете почитател на Класа