Джеф Безос показа гигантски роботизирани ръце и мрежата го сравни със супер-злодеи

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос през 2019 г. беше заснет да контролира чифт гигантски дистанционно управлявани роботизирани ръце. Милиардерът успя с тях да подрежда очила, да размахва пръсти и да подава топка от ръка на ръка с впечатляващ финес и сръчност.


Въпреки че от демонстрацията му мина повече от година, тази седмица записът превзе вниманието на хиляди потребители на интернет, след като беше споделен отново. И не заради факта колко невероятна е тази технология, създадена да предаде усещането за допир - а заради любопитното сравнение, което бе направено между най-богатия човек в света и фантастични супер-злодеи.


„Нищо нямам срещу Джеф Безос, но тези роботизирани ръце са като на злите гениални злодеи", написа Hardmaru в Туитър, споделяйки видеото, в което магнатът се забавлява, контролирайки механичните оръжия.


Сцената - която вече има повече от седем милиона гледания, откакто беше публикувана на 5 октомври - се популяризира благодарение на това, че американският бизнесмен веднага бе оприличен на някои от най-известните злодеи в комиксите, първо на Лекс Лутор, архи-враг на Супермен, който по случайност също е плешив, милионер и притежава механизиран костюм.


"Продължавам да се опитвам да им кажа, че този тип е Лекс Лутор, но те не искат да слушат", пише друг интернавт.


На други хора Безос и неговите роботизирани ръце им напомни за доктор Октопус, един от злодеите на Спайдърмен, известен с мощните механични пипала, които го придружават.


„Хей, г-н Безос, д-р Ото Октопус иска да върнете технологията му", пошегува се един потребител.


Явно Безос не страда от липса на интерес към личността му.

Станете почитател на Класа