Земан отново разкритикува санкциите срещу Русия

Президентът на Чехия Милош Земан за пореден път заяви, че смята за нецелесъобразни санкциите срещу Русия. Както предава „Зеркало недели“. Земан е изразил увереност, че членовете на ЕС трябва да обсъдят въпроса за свалянето на ограниченията.

Президентът на Чехия Милош Земан за пореден път заяви, че смята за нецелесъобразни действащите санкции срещу Русия и подкрепи тяхната отмяна. Както пише „Зеркало недели“, Земан е одобрил скорошното заявление на министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш, който също се усъмни в необходимостта от санкционен натиск срещу Москва.

 

 

Тези ограничения не  са изгодни никому. Радвам се, че министър-председателят публично заяви, че те са неефективни“, заяви чешкият президент.

Той също изрази увереност, че членовете на Европейския съюз трябва отново да обсъдят целесъобразността на санкциите срещу Русия, защото европейските политици, формирали редица правителства в страните от ЕС, вече не подкрепят санкциите.

Новото правителство в Италия се изказва против тези санкции. Австрия след посещението на Путин говори същото“, отбелязва президентът на Чехия.

Станете почитател на Класа