Създателите на AK-47 лазер показаха оръжието в действие, в отговор на скептиците

Китайската компания ZKZM Laser пусна видеоклип AK-47 лазер в действие, след като различни медии поставиха под съмнение дали оръжието може да запали цели на разстояние стотици метри, съобщава South China Morning Post.

 

Миналата неделя бе съобщено, че китайски учени са разработили лазерна пушка, наречена "AK-47 лазер". Лъчът на това оръжие бил достатъчно мощен, за да мине през прозорците и да изгори дрехите за части от секундата, според разработчиците.

 

В същото време новините провокираха вълна от критики, а скептиците поставиха под съмнение истинските възможности на оръжието. Например, статия, публикувана в портала TechCrunch, отбелязва, че "такъв лазер може да не е в състояние дори да спука балон".

 

"Просто няма начин лазерът, задвижван от литиево-йонна батерия, който човек може да носи, да може да произведе вида топлина за изгаряне на материя, а още по-малко на 800 метра", твърдят те.

 

В отговор на критиката и скептиците, китайската компания пусна видео на оръжието в действие, в което резултатите не оставят никакво място за съмнение.

Станете почитател на Класа