82-годишен японски Робинзон насилствено бе върнат в цивилизацията

Японец на 82 години, живял сам и гол на безлюден остров в продължение на почти 30 години, наскоро бе върнат в цивилизацията. Масафуми Нагазаки е станал Робинзон с най-много прекарано време на безлюден остров, по собствено желание.

 

Нагазаки пристигнал на малкия японски остров Сотобанари, в архипелага Рюкю през 1989 г., и живял в самота повече от 29 години. Фотограф в своя "друг живот" (за който не се знае много), един ден той решил да остави всичко и да избяга в рая на мечтите си. Това разказа Алваро Церезо, родом от Малага, който е прекарал пет дни с японския старец, за да заснеме документален филм за него.

 

"Тук на острова не правя това, което хората ми казват да правя, аз просто следвам правилата на природата, не можете да доминирате в природата, така че трябва да се подчинявате напълно", каза Нагазаки на Церезо.

 

Японецът се обличал през първите години на острова, но след като един тайфун разрушил и унищожил малкото му вещи, той осъзнал, че обличането е напълно безсмислено за него. Той също така спрял да яде месо, риба и яйца от костенурка, когато видял раждането на костенурките бебе, как пълзят към морето, което да го накарало да мисли за "чудесата на живота."

 

В същото време рутината на Нагасаки в тропическия рай е била строга: фитнес сесия сутрин, последвана от часове почистване на плажа с чифт бели ръкавици и гребло.

 

Той заявил, че не иска да се мести от острова, тъй като "никога няма да намери такъв рай". Желанието му да умре на мястото, което той наричал дом през последните три десетилетия, не можа да бъде изпълнено, защото през април 2018 г. японските власти го върнали в цивилизацията.

 

Според Церезо, човекът бил "експулсиран от острова", след като някой го видял и решил, че "той е слаб". "Обадиха се на полицията и го върнаха към цивилизацията и това беше, дори не можа да се защити, защото беше слаб, но няма да му позволят да се върне", заяви Церезо.

 

Нагазаки сега живее в най-близкия остров, градът Ишигаки, и въпреки, че здравето му е наред и вероятно просто е бил болен от грип, когато са го видели, не му позволяват да се върне.

Станете почитател на Класа