Пентагонът подготвя временни миграционни лагери в американски военни бази

Пентагонът се готви да построи временни лагери, където да се настанят имигранти, в две военни бази, каза министърът на отбраната Джеймс Матис.

 

Ръководителят на Пентагона посочи, че в момента се финализират детайлите "за точния капацитет, който е необходим в двете бази и какви други видове съоръжения е необходимо да се изградят".

 

Матис подчерта, че те просто осигуряват логистична подкрепа на Министерството на вътрешната сигурност, което отговаря за въпросите на имиграцията. "Смятаме, че предоставянето на подслон, на хората без подслон, е доста подходяща логистична функция", каза той.

 

Матис заяви, че американските военни са предоставяли убежище на бежанци в продължение на десетилетия, включително на виетнамските бежанци след войната във Виетнам. Министърът на отбраната не даде повече подробности и не разкри имената на базите, които ще бъдат подготвени.

 

Тази седмица бе съобщено, че представители на администрацията на Тръмп са поискали Пентагонът да започне планирането на приема на повече от 20 000 деца-мигранти, отделени от техните родители в различни военни инсталации в Съединените щати.

 

Миналата сряда, президентът на САЩ, Доналд Тръмп, подписана заповед за да сложи край на оспорваното разделяне на семейства на имигранти на границата, причинено от политиката на "нулева толерантност" на неговата администрация.

Станете почитател на Класа