Елон Мъск счита, че пожарът в завода на Тесла може да е саботаж

Пожар, който за кратко прекъсна операциите в завод на компанията Tesla във Фримонт (Калифорния, САЩ), накара неговия собственик, Елон Мъск, да предполага, че това е зловреден акт.

 

В електронно писмо, изпратено от Мъск на служителите му - разкрито от CNBC - магнатът казва "странна катастрофа е настъпила в производствената линия и е спряла операциите за няколко часа. " Той също така приканва своите работници да "бъдат бдителни за всичко, което не е в интерес на компанията".

 

"Това може да е просто случайно събитие, но както съоснователят на Intel, Анди Гроув, каза:" Само параноичните хора оцеляват ", се казва в бележката.

Пожарът не причини наранявания, тъй като в този момент до линията нямаше никой, нито значителни щети на оборудването. Но това беше епизод, подобен на случилото се през април, когато пожар в бояджийския цех в същия завод във Фремонт, спря производство за поне една работна смяна.

 

Този инцидент се случва по време на опитите на Тесла да произведе 5000 автомобила от новия Модел 3 само за една седмица до края на юни и след намаляване на персонала с 9%. Съкращенията, които не засягат работните места свързани с производството, целят намаляване на разходите за запазване на капитала и постигане на целта.

Станете почитател на Класа