Московската улица, сърце на Мондиала

Москва официално е столицата на световния футбол, но има една улица, където атмосферата на главното футболно събитие диша особено, там, където радостта на феновете и партитата не спират до зори.

 

Това е Николская улица, разположена в сърцето на Москва, само на няколко крачки от Червения площад и "завзета" преди няколко дни от фенове от всички краища на света, която стана арена на истински фестивал на културите и футболната страст.

 

На тази тясна и осветена туристическа улица, първо се събраха перуанските фенове, за да покажат подкрепа за националния си отбор и да отпразнуват първото си участие на Световна купа след цели 36 години. Това е мястото, където много фенове на Аржентина пеят и размахват националния флаг; или се веселят мексикански аматьори с характерни шапки и не по-малко характерната текила. Всеки донася тук малко от своята култура, много веселие и много надежда.

 

Латиноамериканците са несъмнено владетелите на Николская, но тук идват също така фенове от други региони: саудитци, египтяни, иранци, и разбира се, самите руснаци, които идват на улицата, за да се присъединят към партитата, да пеят самостоятелно или заедно с колоритните чуждестранни фенове.

 

Въпреки понякога те са от страни - съперници, като Бразилия и Аржентина, всичко се случва в атмосфера на приятелство и уважение, защото тук границите са изтрити и конфликтите са забравени, защото всички са обединени от една и съща страст.

Станете почитател на Класа