Непубликувани снимки, показващи Доналд Тръмп и Бил Клинтън като големи приятели

  • Миналия петък, Президентската библиотека „Бил Клинтън“ публикува повече от две дузини снимки, на които кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ, Доналд Тръмп и тогавашния президент Бил Клинтън се появяват заедно, съобщава интернет страницата Политико. На 22 снимки са били направени от фотографи от Белия дом по време на посещението на Бил Клинтън в Trump Tower в Ню Йорк през юни 2000 г. и по време на откритото първенство по тенис САЩ, септември 2000.

    Изображенията показват двамата мъже, тогавашната приятелка на Тръмп, Мелания и модела на бански, Кайли Бакс. Снимките са били публикувани в отговор на искането на уебсайта Политико и в съответствие със Закона за свобода на информацията (FOIA), който гарантира на всички граждани на САЩ достъп до информация.
    Според медиите, в Националния архив също са съхранени 59 снимки на Хилъри Клинтън при набирането на средства през август 1994 г., в което взел участие и Тръмп. Въпреки че не е известно на колко изображения тогавашния първата дама се появява с милиардера, служителите отказват да ги публикуват, като се гарантира, че те са "лични данни".

    Досега говорители на двамата кандидати се въздържаха от коментар на на снимките. Тези публикации се позовават на изображенията, които могат да се видят с Бил и Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп и Мелания на сватбата на последния и предизвикват доста спорове в американското общество.

Станете почитател на Класа