Испания одобри постоянното присъствие на американски войници във военната база Морон

Испанското правителство е одобрило военната база на Морон да бъде постоянен щаб на военното присъствие на Съединените щати. С двустранното споразумение в тези съоръжения могат да се настанят 2200 военни и 500 американски цивилни,.
Кабинетът одобри изменението на двустранно споразумение за отбрана със САЩ от 1988 г., което ще подпише държавният секретар Джон Кери, по време на посещението си в Испания, започващо в неделя, съобщава El Mundo.
Заместник министър-председателят на Испания, Сорая Сайнц де Сантамария заяви, че САЩ ще инвестира 29 милиона евро в подобрения на базата в Севиля и ще създаде работни места. Според политикът " гарантиран е суверенитет " и испанското правителство ще одобрява операциите на САЩ в Moрoн.
"С тази нова поправка на двустранен договор, външната политика на Испания става подчинена на САЩ", каза историкът Артуро Вилория. "Основната му цел е военна намеса , а не защита на стабилността. Опитват се да го представят по хубав начин, казват че ще създаде работни места и ще защити обществената сигурност, но е вярно точно обратното ", добави той.

Станете почитател на Класа