Парижката мистерия с нощни дронове се задълбочава

Дронове се появиха над забележителности в центъра на Париж за втора поредна нощ и полицията все още не знае кой ги оперира. Нощните полети на дронове над Париж са забранени, а за дневните се изисква разрешение от градските власти.
Три безпилотни самолета са били наблюдавани в близост до Музея на инвалидите, площад Конкорд и две от старите градски порти. Предишната нощ са наблюдавани пет безпилотни самолета над Айфеловата кула и над посолството на САЩ, в близост до площад Конкорд.
Последните полети са били снимани и ще бъдат анализирани от екипа следователи, създаден след първите инциденти.
"Няма нужда да се притеснявате, но трябва да бъдем бдителни. Това е тема, която се приема много сериозно", каза говорителят на правителството Стефан ле Фол. Част от проблема е, че те са толкова лесни за работа, каза той, но всичко се прави, за да се издирят участниците.
Дроновете - малки безпилотни самолети - не са скъпи и са лесни за управление, но появата им през последните месеци над чувствителнит места притесняна френските власти. Законът забранява на всяко въздухоплавателно средство да лети по-ниско от 6 000 м над центъра на Париж. За всеки полет под този таван – включително за полицейски хеликоптери и въздушни линейки – се изисква разрешение от градските власти.

Станете почитател на Класа