От 11.09 САЩ са участвали в пет войни, във всяка с провал

След атентатите от 11 септември 2001 г., САЩ са участвали в пет катастрофални конфликти и във всички тях са загубили войната, оставяйки потънали в хаос нации, заяви организацията Global Research.
Има три възможни причини, поради които Вашингтон "губи" войните:1. Хаосът е умишлен, като начин за смяна на правителства и след това поемане контрола върху енергийните ресурси; 2. Това е знак за западане на американската империя или 3. Тези, които отговарят не се интересуват от победата и се съсредоточават върху краткосрочни цели, смята организацията.
От 2001 г., САЩ са свалили от власт правителства в Ирак, Афганистан и Либия. Днес тези страни са затънали в хаос под контрол на екстремистки движения като ислямската държава или Ал Кайда. В Ирак, ИД завзе голяма част от територията на тази страна и като следствие нацията се разделя на три държави, докато християнството е в опасност от изчезване.
В Афганистан производството на опиум е в най-високата си точка под окупацията на САЩ, докато в Сирия, Вашингтон е помогнал на ислямските бунтовници в опит за сваляне на Башар Асад. В резултат ислямската държава контролира една трета от сирийската територия. САЩ също са участвали в преврата в Украйна, подкрепяйки финансово и военно неонацистите, които потопиха страната в хаос и екстремизъм, заключава Global Research.
Една от най-големите перверзии на така наречената "война срещу тероризма", водена от САЩ, е, че фундаменталистки движения процъфтяват като пряк резултат от политиката на САЩ. Не е изненадващо, че правителствата и западните медии, които хвалиха успеха на тези интервенции сега мълчат, защото това е следствие от техните войни и именно те трябва да поемат отговорност.

Станете почитател на Класа