Бридж: Вашингтон провокира война без да се съобразява с Европа

Някои представители във Вашингтон са готови да провокират войната в Европа, докато това е необходимо на САЩ, казва журналистът и писател Робърт Бридж. Очевидно е, че има личности във Вашингтон, които не показват загриженост от факта, че в някои части на Европа може да бъде "подпален пожар", ако това е в интерес на САЩ, пише той.
Като пример, журналистът дава сенатора Джон Маккейн, когото той нарича "оръжие за масово унищожение." Маккейн е силен поддръжник на въоръжаването на Украйна и заяви, че ще представи законопроект на Сената, който ще задължи президента Барак Обама да предостави оръжия Украйна, ако президентът сам не предприеме подобна стъпка.
Бридж цитира интервю за Fox News, в което американският сенатор подценява данните за жертвите в Украйна и твърди, че Русия е "разделила Украйна." Според него Маккейн трябвало да даде друг пример за "физически разкъсана" страна - бомбардировките на Югославия от НАТО, без съгласието на ООН.
Трудно е да си представим какво би станало, ако Маккейн, а не Обама, бе оглавил САЩ през 2008 г., и европейците трябва да мислят за това, предвид факта, че президентството на Обама постепенно приключва, обобщава Бридж.

Станете почитател на Класа