Грандиозен митинг на Подемос в Мадрид

Десетки хиляди хора се събраха в центъра на Мадрид на митинг, организиран от радикалната испанска левица Подемос. "Марш за промяна" е един от първите масови митинги на партията, следващ неотдавнашната победа в Гърция на техните близки съюзници от СИРИЗА. Няколко от основните булеварди в Мадрид се изпълниха с море от хора в лилаво, цветът на партията, като много от поддръжниците пристигналха от цяла Испания.
Лидерът Подемос Пабло Иглесиас каза на публиката, че "вятър на промяната" започва да духа в Европа. Подемос е първа в проучванията на общественото мнение и обещава да отпише част от дълга на Испания, ако дойде на власт. Те щурмуваха политическата сцена в изборите за Европейски парламент през май миналата година, с безкомпромисните си послания срещу строгите икономии и корупцията. "Ние мечтаем, но приемаме сериозно нашата мечта. В Гърция в шест дни бе направено толкова, колкото правителствата правят за години."
Испанците са разгневени от политическата корупция и съкращенията на публичните разходи, провеждани от Народната партия на Рахой е, а преди това от социалистите. Испания вече официално излезе от рецесията, миналата година е първата с икономически растеж, но почти всеки четвърти работник е без работа.

Станете почитател на Класа