Кога трябва да си тръгнем от една връзка?

Кога трябва да си тръгнем от една връзка?
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    28.10.2024
  • Сподели:

Експертът по връзки Стефан Лабосиер споделя пред подкаста на Джей Шети точния момент, в който човек трябва да си тръгне от връзка или брак. Според него, това не се свежда до лични предпочитания, а до отказа на партньора да се ангажира с комуникация и промяна.

Много хора мечтаят за стабилна връзка, планират бъдеще с партньора си и се надяват да преминат заедно през всички трудности. Въпреки това, осъзнаването, че може би е време да приключите връзката, често е болезнено. Според Лабосиер, отказът на партньора да общува и да се ангажира с решаването на проблемите е знак, че връзката не може да бъде спасена.

Ако вашият партньор не желае да положи нужните усилия, време е да продължите напред,“ споделя Лабосиер в подкаста. Той подчертава, че ако човекът до вас игнорира вашите нужди и опасения, ситуацията няма да се промени „магически“.

Експертът обяснява, че в много случаи хората остават във връзка, като постоянно се оплакват или недоволстват от конкретни проблеми, но без да виждат реална промяна. „Ако вече сте се опитали и резултат няма, тогава е време да спрете да чакате,“ добавя той.

Освен това Лабосиер обръща внимание на така наречения „любовен цикъл“, който според него води до провал на много връзки.

Станете почитател на Класа