Певицата Сиа разкри, че има аутизъм

Певицата Сиа разкри, че има аутизъм
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

Две години след като ѝ се наложи да се извинява как е представила аутизма във филма "Музика", певицата Сиа разкри, че и тя е получила такава диагноза, съобщи Би Би Си.

 

 

Тя призна в подкаст, посветен на американското предаване "Сървайвър", че когато е чула диагнозата, е почувствала облекчение. "Чувствах се така 45 години, мислех си: "Трябва да си сложа човешкия костюм", каза австралийската звезда. "И чак през последните две години се почувствах себе си", казва звездата, цитирана от БТА.

Сиа, чието пълно име е Сиа Фърлър, е силно изявен автор на песни. Най-големите ѝ хитове са "Chandelier", "Titanium" and "Cheap Thrills". През 2021 г. тя се зае и с кино - с филма "Музика", в който се разказва за жена, грижеща се сама за сестра си, страдаща от аутизъм. Сиа беше разкритикувана, че е избрала за главната роля Мади Зиглър - млада танцьорка, която се изявява в клиповете ѝ, но не страда от аутизъм. Имаше и критики за сцена, в която Зиглър е притисната на земята, защото подобни действия могат да предизвикат наранявания, а в крайни случаи дори задушаване.

Тогава Сиа защити филма, като каза, че той се основава на преживяванията на страдащ от това състояние неин приятел. След като продукцията получи две номинации за наградите "Златен глобус" през 2001 г., Сиа се извини в Туитър.

В "Музика" участва също актрисата Кейт Хъдсън.

През годините Сиа е споделяла също, че се бори с алкохолизъм.

 

Станете почитател на Класа