Прозорецът, който беше затворен 33 години

Прозорецът, който беше затворен 33 години
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2023
  • Сподели:

В Неапол има стенопис с лика на Марадона. Върху лицето му има прозорец, който се отваря, само когато... Наполи е шампион на Италия.

 

 

Хората от Неапол го отварят през 1987 г. и 1990 г. след спечелването на Скудетото, а оттогава е затворен.

Беше обещано, че те ще отворят този прозорец, само ако партенопеите спечелят титлата. Е, случи се - за трети път в историята на клуба.

Всъщност, имаше и едно леко отклонение - по изключение това се случи в края на 2022 г., след като Аржентина спечели Световното първенство по футбол в Катар. Поради толкова много любов и благодарност към аржентинците, те отвориха прозореца и отпразнуваха Световната купа на южноамериканците, чията чест защитаваше преди време Диего Марадона.

 

Прозорецът, който беше затворен 33 години

 

Дон Диего и жителите на Неапол са блестящи примери за това колко много любов може да донесе футболът на хората. Италия не получи шанс да участва на Мондиала в Катар, но голяма част от гордите неаполитанци, които не се чувстват италианци. Подобно на каталунците, които не се чувстват испанци.

И темпераментните южняци отпразнуваха спечелването на Световната купа от Аржентина. Това е чиста любов и тяхната страст към Бога на футбола.

Е, този прозорец се отвори отново, след като Наполи отново стана шампион на Калчото. След 33 години...

Станете почитател на Класа