Доминиканската република ли е новата Турция?

Доминиканската република ли е новата Турция?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.09.2021
  • Share:

Доминиканската република отдавна е престанала да бъде изключително елитна дестинация. Днес обиколките тук с охота се предприемат дори от тези, които никога преди не са гледали извън Турция.

 

Решихме да видим колко са съпоставими курортите на тези държави по отношение на достъпност, ниво на обслужване и други параметри - общо 8 точки.

 

Ето какво се случи.

 

1. Виза

Едно от ключовите предимства, които приближават Доминиканската република до Турция, е, че не се нуждаем от виза, за да влезем в страната с туристическа цел.

 

2. Полет

Продължителността на полета е може би един от основните недостатъци на посоката; полетът продължава средно 12 часа с прекачването. Няма много опции, особено за тези, които се страхуват да летят с трансфери. От София не се извършват чартерни полети до Ла Романа , Пунта Кана , Пуерто Плата и Самана. С връзки можете да летите през Париж, Мадрид, Ню Йорк, но това отнема малко повече време.

 

3. Времето

Времето в Доминиканската република е благоприятно за спокойна плажна почивка през цялата година. През деня, през всеки месец температурата е над + 25 ° C на сушата, дори в морето. Дори дъждовният сезон тук не е толкова ужасен: дъждовете, разбира се, са силни, но кратки, със същия вятър. Между другото, благодарение на ветровете и планините в Доминиканската република, топлината не е толкова гореща, колкото на други места близо до екватора.

 

 

4. Хотели

Хотелските комплекси в Доминиканската република ще бъдат по-интересни, отколкото в Турция. В допълнение към средно големите хотели 4 *, местните курорти разполагат с гигантски луксозни курорти със спа центрове, водни паркове, казина, клубове, яхтени пристанища и ранчота, както и вили в класически стил и очарователни сламени бунгала. Това, на което си струва да се обърне внимание, е датата на построяване или обновяване на хотела.

Анимацията в доминиканските хотели не отстъпва на турската и нивото на обслужване може дори да надмине. 

 

5. All inclusive

Ако по-рано са ходили в Турция за стандартното „ол инклузив“, сега отиват за това в Доминиканската република. Защото тук all inclusive е не само безплатна храна, напитки и всякакви закуски 24 часа на ден, но и висококачествен алкохол, и безплатно оборудване за гмуркане с шнорхел, фитнес, игри, безплатен достъп до спа центрове, групови спортни дейности. Вярно е, че подробностите за програмата трябва да бъдат изяснени във всеки конкретен хотел.

 

 

6. Плажове

Плажовете в Доминиканската република са такива, за които Турция може би никога не е мечтала. Фин мек жълтеникаво -бял пясък, тюркоазена вода, разпръснати палми и далеч по -малко туристи - не е ли рай? Само инфраструктурата може да се изпомпва на някои места, но гледките - дори сега в социалната мрежа!

Доминиканската република има плажове със сиво-черен и перленобял пясък за уединена релаксация, партита и сърф.

 

7. Развлечения

Предимството на Доминиканската република е, че тази държава е компактна - само около 49 хиляди квадратни метра. км (докато в Турция - 783 хил. кв. км), така че можете да обиколите всички интересни кътчета, ако желаете, почти в една ваканция. Има какво да се види: планини, Атлантическия океан, гърбати китове, Карибско море, централните улици и архитектурни комплекси на Санто Доминго, дворецът на сина на Колумб, фарът, където почиват останките на великия мореплавател, градът от художници Altos de Chavon, национални паркове, племена от местни села, агро- и екотуризъм - можете да изброявате безкрайно, но е по -добре да видите веднъж.

През зимата в Доминиканската република има празник на б цветове, ярки тоалети, запалителни танци - прочутият карнавал, по красота и размах сравним с бразилския. Турция може само да мечтае за това.

 

 

8. Цени

Тук ръководството не е на страната на Карибската република. Екскурзия до хотел 5 * на първа линия в Доминиканската република с полет за 7 нощувки за двама ще струва средно 5-6 хиляди лева, в Турция - почти два пъти по-евтино: за същите дати и при същите условия - около 2-3 хиляди лева. Цените са приблизителни, зависят от това какви хотели и обслужване ще изберете, както и периода за пътуване спрямо цените на билетите.

 

Станете почитател на Класа