Байерн направи Нагелсман най-скъпия трансфер на футболен треньор! Кои са в Топ 5?

Байерн направи Нагелсман най-скъпия трансфер на футболен треньор! Кои са в Топ 5?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.05.2021
  • Share:

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен ще има нов треньор през следващия сезон. Това е 33-годишният специалист Юлиан Нагелсман, който ще акостира на “Алианц Арена” от настоящия си клуб РБ Лайпциг. Интересен факт е, че баварският колос направи Нагелсман най-скъпия треньор в историята, плащайки на “червените бикове” неустойка в размер на 20 милиона евро. Сумата може да нарасне до 25 милиона при определени успехи, постигнати от Нагелсман.

Няма спор, че Юлиан Нагелсман е отличен специалист, поради което през следващия сезон ще следим внимателно представянето на Байерн. А ако сте решили и да пробвате късмета си, задължително използвайте този Bet365 линк за България.

Но кои са останалите треньори в Топ 5 на най-скъпите в историята? Нека разгледаме в следващите редове.

Жозе Моуриньо - 16 млн. евро

 

През 2010 година Реал Мадрид плати на италианския Интер сумата от 16 милиона евро, за да може да ангажира Жозе Моуриньо в ролята на старши-треньор. С “нерадзурите” Моуриньо бе постигал требъл, но с “кралския клуб” той така и не успя да спечели Шампионската лига. Въпреки това Моуриньо спечели испанската Ла Лига и Купата на краля.

 

Андре Вилаш-Боаш - 15 млн. евро

 

Преминаваме към още един португалски специалист, а именно - Андре Вилаш-Боаш. През 2011 година Челси търсеше нов мениджър и избра именно Вилаш-Боаш, за когото плати 15 милиона евро на Порто. Представянето на португалеца обаче не бе никак впечатляващо, поради което той бе уволнен заради липса на резултати.

 

Брендън Роджърс - 10.44 млн. евро

 

През 2019 година Брендън Роджърс сериозно разгневи феновете на шотландския гранд Селтик, решавайки да си стегне куфарите в разгара на сезона. Тогава Роджърс получи предложение от Лестър за завръщане във Висшата лига, което се оказа неустоимо за него. Това се оказа страхотно решение от страна на “лисиците”, защото Роджърс бързо ги превърна в претендент за Топ 4, а през този сезон спечели и ФА Къп.

 

Рубен Аморим - 10 млн. евро

 

Португалските треньори явно са наистина добри, защото това е трети португалец в нашия списък. През 2020 година Спортинг Лисабон набеляза треньора на Брага Рубен Аморим и плати неустойка от 10 милиона евро, за да го привлече. Това се оказа брилянтно решение, защото Аморим изведе “лисабонските лъвове” до първа шампионска титла от 19 години насам. Едва 36-годишен, явно Аморим ще е следващият страхотен наставник от Португалия.

 

0ббай

 

Очаква се някои от европейските грандове също да променят треньорите си през следващия сезон. Роналд Куман най-вероятно няма да продължи с Барселона, докато бъдещето на Зинедин Зидан в Реал Мадрид също е под въпрос. Междувременно Андреа Пирло почти сигурно е пътник в Ювентус, докато Марко Розе ще поеме Борусия Дортмунд през следващата кампания. Не е напълно ясно и бъдещето на Микел Артета в Арсенал, докато Тотнъм продължават да търсят мениджър за сезон 2021/22.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа