Японските тоалетни...

Японските тоалетни...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.01.2021
  • Share:

Когато за първи път дойдох в Япония, бях изумена от много неща, сега е трудно да се изброят всички неща, които предизвикаха повече радост и изненада. Но ако говорим за ежедневието, тогава такова на пръв поглед просто водопроводно устройство като тоалетна ме зарадва най-много, пише в блога си наша туристка.

 

 

А високотехнологичната японска тоалетна не може да се нарече обикновена водопроводна инсталация. Това е сложен дизайн, с много уникални и необходими функции, ето някои от тях:

отопляема седалка, автоматично затваряне и отваряне на капака,

антибактериално покритие, биде, хидромасаж (предотвратяване на хемороиди), нагряване на вода, изсушаване с топли въздушни потоци.

 

 

Някои модели изпълняват мелодии и дори вземат предвид разликата между мъжкото и женското тяло, променяйки режима на хидромасаж. Сортирането на всичко това е трудно, отнема време.

 

Разбира се, четох за технологията в Интернет предварително и се опитах да запомня бутоните с основните функции. Обаче ми се случи забавна история.

Да, да, разбира се, бях наясно с грешките на други хора и знаех много забавни истории за туристи, които натискат всички бутони на тоалетната в ресторанти и се мокрят от главата до петите.

 

 

Представих си реакцията на нашите дами, които натискаха бутона „SOS“ вместо „DRAIN“, когато смелите момчета от службата за сигурност нахлуха в кабината им.

Беше ми много смешно.

"Със сигурност няма да ми се случи!" - Мислех.

Този срамен, нелеп инцидент ми се случи в риокан (хотел).

 

 

Късно вечерта седнах на „чудото на технологията“ и компетентно, без да гледам, натиснах бутоните. Дори не можех да си представя, че в тази тоалетна разположението на бутоните и техните функции са различни от това, което съм виждала преди!

Когато станах, от тоалетната чиния изведнъж бликна мощна струя топла вода, която не знаех как да спра!

Изкрещях: "Аааааааа!"

Съпругът ми се събуди и отвори вратата.

 

 

И тогава смазваща струя вода го удари в лицето, едва не събори очилата му!

Дълго се смяхме ... Все още помним нощния фонтан!

След този инцидент започнах да разглеждам по-внимателно бутоните, първият, който търся е бутонът „Стоп“, и оттогава не съм сбъркала. С времето свикваш с всичко и започваш по лека полека да разбираш.

 

 

Също така свиквате с факта, че в Япония винаги има чисти, удобни и безплатни тоалетни. Японците са много изненадани, когато им кажете, че в много страни трябва да платите, за да използвате тоалетната и не винаги е възможно да я намерите бързо.

 

Не е нужно да плащате тук и не е нужно да търсите тоалетни - те се виждат от червените и сините знаци, те са навсякъде: в паркове, по улиците, на спортни и детски площадки, на всяка метростанция и във всеки магазин.

 

Станете почитател на Класа