Поискаха оставката на шефката на бургаския ОбС

16 общински съветници подписаха и входираха искане за оставката на председателя на Общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова. Това стана днес, след като вчера вечерта общинският съветник Валентин Касабов от опозиционната НФСБ бе арестуван и изведен от полицаи на Първо РПУ по време на редовната сесия, пише Бесове.

Причината – съветникът отвърна на обида на ГЕРБ, че в тяхната партия били все хора, характеризиращи се с простотия. От трибуната Касабов отвърна следното: „Не наричайте нас простаци, защото първоизворът на простотията е при вас и идва от Бойко Борисов“. Заради тази обида срещу премиера-лидер на ГЕРБ той получи трета забележка от Маджарова, след която, според правилника, трябваше да бъде отстранен от работата на ОбС. Тъй като той не пожела да си тръгне, се наложи да бъдат повикани униформените.

Заради този срамен момент залата вчера вечерта бе напусната от цялата група на НФСБ, БСП и Средна европейска класа. Днес в депозираната подписка за оставката на Маджарова фигурират освен имената на съветниците от НФСБ, БСП и СЕК, още и на д-р Георги Мигаров от партия Движение за социален хуманизъм.



www.novini.bg

Станете почитател на Класа