Перловската река вече е обрисувана с графити

Едно от не-твърде-лицеприятните места в София безспорно са бетонираните дерета в центъра града. От скоро обаче коритото на Перловската река изглежда доста по-красиво.

Художниците взели участие на втория фестивал за градско изкуство „Urban Creatures“ превърнаха олющените бетонни подпори на бреговете на реката в произведение на изкуството за по-малко от ден. По продължението на реката, чак до стадион Георги Аспарухов премериха сили някои от най-талантливите артисти в България.

Фестът събра на едно място много млади хора, които се забавляваха на пук на горещото време. Най-важното е, че вече всички софиянци могат да се уверят, че това което правят не е вандализъм, а изкуство и заслужава вниманието на обществото, а не само порицание.

„Urban Creatures“ e вторият пореден фестивал, организиран от Столична община и фондацията за градско изкуство. Неговата цел е да се популяризира работата най-качествените български улични артисти и да даде възможност на софиянци да се срещнат с едно често неразбрано и недооценено изкуство.

А и виждайки, колко по-добре изглежда вече добре познатата ни Перловска река, то няма как да не се замислим за следното: Няма ли и другаде мизерни бетонни стени… например в Студентски град или пък из множеството софийски училища…

Млада София


Станете почитател на Класа