Шефовете у нас пиянстват по лагерите на отбора

Бившият капитан на националния ни отбор по бокс за аматьори Кубрат Пулев нападна шефовете на този спорт у нас с обвинения за злоупотреби и системна употреба на алкохол. Това стана два дни след като Кобрата, който е европейски шампион, спечели първия си професионален мач. Най-тежкият ни боксьор победи в Германия румънеца Флориан Бенке с нокаут във втория рунд.
Кубрат Пулев бе изключен от държавния тим за една година след световното първенство в Милано, където отпадна на 1/4-финал. За същия период бяха санкционирани Младен Манев и Симеон Чамов. „Наказаха нас, защото взимаме заплати - заяви Пулев пред Спортал.бг.. - Брат ми Тервел и Александър Александров не ги наказаха, тъй като те не получават пари от федерацията. По лагерите какво пиене пада - не е истина - шефове, треньори, а после казват, че ние правим зулуми. В сравнение с техните изпълнения, нашите са все едно някой да си вземе бонбонче. Тези хора са опропастили много момчета и са ги накарали да се откажат от спорта и да работят нещо друго, което е най-гадното” - допълни Пулев.
Българинът стана част от отбора на мениджърската агенция „Зауберланд“, която се грижи и за кариерата на световния шампион Николай Валуев веднага след края на боксовия мондиал в Милано. „Условията, които ми предложиха германците, са добри. С Валуев се познаваме, играли сме спаринги и се надявам един ден да го победя“, пожела си Кобрата.

Станете почитател на Класа