Беларуските екипажи на "Искандер-М" завършиха обучението в Русия

Беларуските екипажи на "Искандер-М" завършиха обучението в Русия
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    24.04.2023
  • Сподели:

Екипажите на тактическата балистична ракетна система "Искандер-М" от противоракетните сили на въоръжените сили на Беларус приключиха обучението си в Русия, съобщи министерството на отбраната на Беларус.
„Екипажите на оперативно-тактическия балистичен ракетен комплекс „Искандер-М" от ракетните войски на въоръжените сили на Беларус завършиха практическа подготовка в Руската федерация. Днес беларуските военнослужещи кацнаха на летище Мачулищи" се казва в съобщението.
Военнослужещите са преминали пълен курс на обучение на полигон в Русия.
По-рано беше съобщено, че на обучението са отработени практически умения за привеждане в готовност на ракетната система, задействането й и провеждане на учебно-бойни пускове. Освен това екипажите трябваше да се научат как да поддържат и използват тактическите ядрени бойни глави на ракетната система "Искандер-М".
По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че по искане на беларуската страна Русия ще разположи тактическите си ядрени оръжия в тази страна, точно както САЩ отдавна държат собствените си ядрени бойни глави на териториите на своите съюзници. Според Путин Москва вече е прехвърлила ядрената система „Искандер" в Минск и помага на беларуските колеги да преоборудват своите самолети.

Станете почитател на Класа