1 Q 8 4-Харуки Мураками

1 Q 8 4-Харуки Мураками
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2023
  • Сподели:

 

По настояване на читателите „Колибри“ преиздава „1Q84“ - знаменитата трилогия на Харуки Мураками, спрягана като opus magnum. Според „Джапан Таймс“ тази могъща по своето въздействие творба е задължително четиво за всеки, който иска да има представа от съвременна японска култура!

 

 

 

Продукт на необятна фантазия, „1Q84 (превод: Венцислав К. Венков, 976 стр., цена: 45 лв.) е преди всичко поклон пред Джордж-Оруеловата „1984“ (цифрата 9 на японски се произнася като буквата Q). Когато в Япония излизат от печат първите две книги на 1Q84, читателите светкавично разграбват милионния тираж, бидейки обсебени изцяло от историята на Аомаме и Тенго и странния паралелен свят, който те обитават. И тогава – година по-късно – за радост на читателите Мураками съвършено неочаквано публикува книга трета на романа, криеща развръзката на необичайното повествование, в което ни потапя разюзданото му въображение. В настоящото уникално българско издание на „1Q84“ са събрани трите тома.

 

 

0обнхфф

 

 

Харуки Мураками е съвършеният посланик на японската култура - книги като „Спутник, моя любов“, „Норвежка гора“ и „Кафка на плажа” са литературни събития за Америка и Европа и се продават в милионни тиражи. Определян като един от най-авторитетните представители на постмодернизма, Мураками е изкусен разказвач иносител на няколко световни литературни награди, но е известен също и като преводач и „маниак” на тема джаз. Последното донякъде обяснява ониризма и полифоничната красота на произведенията му. Сборниците с разкази „Мъже без жени”, „Изчезването на слона” „Първо лице, единствено число“ и „Сляпа върба, спяща жена“ са свидетелство, че талантът му вирее в различни жанрове. След преизданията на романите „Преследване на дива овца“, „На юг от границата, на запад от слънцето“, „Танцувай, танцувай, танцувай“ и „Страна на чудесата за непукисти и краят на света” дойде ред и на култовата трилогия „1Q84“.

 

 

 

 

За представяне на книгата по радио и телевизия Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (Анна Лазарова, 884 977 027)

За допълнителна информация, откъси и други материали - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  (Юлия Петкова, 899 330 444

 

 

За получаване на книгата по куриер или от книжарницата на ул. „Иван Вазов“ 36 - colibribooks@colibri.bg(Деси Димитрова, 885 425 562

Станете почитател на Класа