Толкова много емоции“ и „Време е за сън“ Мари Као

Толкова много емоции“ и „Време е за сън“ Мари Као
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.03.2023
  • Сподели:

 

Две ценни приказки за деца на възраст от 6 месеца до 3 години излизат с логото на „Колибри“ – „Толкова много емоции“ и „Време е за сън“, подписани от духовитата Мари Као. Превода на български език дължим на Албена Шарбанова. 

 

 

01дддфдфж

 

 

Толкова много емоции“ (24 стр., 12 лв.) е приказка, която разкрива на детето ви емоциите, които изпитва. Бо се събужда в добро настроение, но през деня се редуват смях, разочарования, радости и фрустрации. Толкова много емоции, които Бо трябва да осъзнае и приеме!

Никоя емоция не се появява случайно: тя носи информация. Забележките от сорта на „Нищо ти няма!“, „Недей да плачеш!“ отхвърлят емоциите на детето, за да изникнат отново, при това по-силни. Щом опознаете емоциите му, вие не само ще му помогнете да ги преодолее по-лесно, но и ще участвате в неговото когнитивно развитие.

 

 

01явявсс

 

 

Време е за сън“ (24 стр., 12 лв.) е приказка за заспиване. Както всяка вечер Бо извършва своя вечерен ритуал (миене на личице, крачета и зъбки), но не може да заспи. Мама и татко ѝ помагат да се отправи в страната на сънищата.

Докато не навърши шест, детето не следва циклите на съня на възрастните, защото мозъкът му все още е незрял. Не си мислете, че през тези години няма да може да мигнете! Е, ще имате някоя и друга безсънна нощ. Сънят е процес в развитие. Детето ви постепенно ще започне да спи продължително. Но се нуждае от вас, за да заспива спокойно.

 

 

Мари Као или LittleBunBao, както е известна в социалните мрежи YouTube и Instagram, е работила в училище като преводач от и на жестов език. Майка е на две дъщери – съответно на 1 и 4 години. Води курсове в Интернет и е автор на „Подробен наръчник на жестовия език, упражняван с бебето“, публикуван от френското издателство „Марабу“ и достигнал широка популярност.

 

 

Всяка от настоящите книжки – „Толкова много емоции“ и „Време е за сън“, съдържа 20 ключови думи, изразени с жестове и показани в рисунки и видео клипове. Бонус: родителите получават упътване как да изучават жестовете и практически съвети как добронамерено да възпитават децата си.

 

 

Използването на жестовете пред детето има много предимства в ежедневието. Те му помагат да изрази желанията си още преди да е проговорило и намаляват фрустрацията му. Общуването с него се подобрява и доверието му в родителите расте.Освен това използването на жестовете развива фината моторика и визуалната памет. Не се тревожете, тази практика няма да забави детето при усвояването на говора!Ето няколко съвета от авторката:

• Няма определена възраст, на която да започнете да използвате жестовете и мимиките. След шестия месец бебето вече се опитва да общува, но не е късно да започнете дори когато стане на две или три годинки. Бъдете търпеливи, защото вашето мъниче ще повтори жестовете ви, когато е готово!

 

 

• Използването на жестовете при дете с развит слух се нарича „невербална комуникация, свързана с говора“. Златното правило при нея е да произнесете думата, докато жестикулирате с ръцете си.

• Представените тук жестове са автентични и се използват във френския жестов език. Те не са опростени, а са употребени като отделни думи.

 

 

 

 

 

За представяне на книгата по радио и телевизия Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (Анна Лазарова, 884 977 027)

За допълнителна информация, откъси и други материали - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  (Юлия Петкова, 899 330 444

 

 

За получаване на книгата по куриер или от книжарницата на ул. „Иван Вазов“ 36 - colibribooks @colibri.bg (Деси Димитрова, 885 425 562

Станете почитател на Класа