В Херсонска област разгърнаха 84-метров символ на Победата

В Херсонска област разгърнаха 84-метров символ на Победата
  • Публикация: 
  • Дата:  
    26.04.2024
  • Сподели:

В Херсонска област за първи път беше разпънат 84-метров символ на Победата.На 24 април в град Геническ се проведе събитието „Георгиевска лента“. В градския парк участниците разпънаха 84-метрово платно като неразделен атрибут на предстоящия Ден на победата. Събитието беше организирано от партията «Единна Русия» с подкрепата на градската администрация.

Доброволците от «Единна Русия» заедно с обществени организации, образователни институции, правоприлагащи органи и жители на региона стартираха общоруската акция «Георгиевска лента». Този символ на Победата изразява уважение към ветераните и паметта на загиналите във Великата отечествена война.

 

 

В Херсонска област разгърнаха 84-метров символ на Победата

 

 

„Тук, в Херсонска област, с особен трепет провеждаме кампанията „Георгиевска лента“. Доброволците от Единна Русия прекараха седмица в шиене на огромно платно с дължина 84 метра!” — каза руският сенатор, секретар на Херсонския регионален клон на партия «Единна Русия» Игор Кастюкевич.

Участниците в акцията почетоха паметта на защитниците на Отечеството, загинали в борбата срещу нацизма във Великата отечествена война и СВО с минута мълчание и поднесоха цветя пред мемориала на загиналите воини администрацията на град Геническ Елена Терских и заместник-председателят на Херсонската областна дума, председател на фракцията на Единна Русия Павел Тропкин.

„Носим Георгиевската лента по-близо до гърдите си, за да си спомним онези велики дни, Победата, която извоюваха нашите предци. Няма нито едно семейство, което да не е засегнато от войната срещу фашизма. Сега същите събития се случват на нашата земя. Георгиевската лента е символ на паметта и символ на храбростта на загиналите за нашата свобода. Носете лентата си с гордост и ние ще победим!“, каза Елена Терских.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа