Правителството подготвя 77 закона

В законодателната програма на правителството за първото полугодие на тази година са включени 77 законопроекта, съобщиха вчера от пресслужбата на Министерския съвет.
С новите закони в българската нормативна уредба ще се въведат разпоредбите на европейското законодателство, ще се усъвършенстват съществуващи регламентации, ще влязат в сила международни договори, ще се облекчат регулаторните режими и ще се подобри административното обслужване на граждани и фирми.
Екипът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи по проектите за промени в законите за държавната собственост, за устройството на Черноморското крайбрежие, за устройство на територията, за гражданската
регистрация, за кадастъра и имотния регистър. В Министерството на вътрешните работи работят по промените в законите за чужденците в Република България и за защита при бедствия, а в Министерството на културата работят по законите за културното наследство и за авторското право и сродните му права.



Кабинетът отпуска 20 млн. лева за закуски в училище

Правителството ще отпусне 20 млн. лева, за да бъдат закупени закуски, мляко, чай и плодове за децата от 1-ви до 4-ти клас в държавните училища. Освен това от правителството отпускат още 10 млн. за превоз на учениците в задължителната училищна възраст.
Критериите за разпределение на необходимите автобуси и списъкът на общините и държавните училища, които ще ги получат, ще се съгласуват с НСОРБ и съюза на работодателите в образователната система.

Станете почитател на Класа