Първият ремонт на кабинета влиза в Народното събрание

Надежда Бочева
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Първите персонални промени в правителството ще бъдат внесени в парламента следващата седмица, съобщи вчера премиерът Бойко Борисов. Рокадите се налагат, след като оставката на външния министър Румяна Желева бе приета от Изпълнителната комисия на ГЕРБ късно вечерта във вторник, а премиерът Бойко Борисов уважи мнението на съпартийците си.
„За външен министър ще бъде предложен министърът на отбраната Николай Младенов. Той е безспорен авторитет. На негово място предлагам сегашния заместник-министър генерал Аню Ангелов“, съобщи вчера премиерът. „Обявявам промените в кабинета, за да не се гадае. В парламента те ще влязат следващата седмица след завръщането ми от Германия“, каза още Борисов.
Неяснота се появи около положението на финансиста Илиян Михов. Първо премиерът обяви, че той ще стане министър и ще „наблюдава движението на икономиката“. Според съпредседателя на ГЕРБ Искра Фидосова обаче следващата седмица парламентът няма да гласува структурни промени в МС, защото „Илиян Михов няма да става вицепремиер, той просто ще е съветник на Бойко Борисов“.
На въпрос на „Класа“ какво точно ще работи Михов, Борисов отговори: „Когато дойде време да го назначавам, ще ви кажа.“
Илиян Михов ще е висш икономически съветник на премиера, без да става член на правителството като министър или вицепремиер, съобщи Mediapool, като се позова на източник, близък до министър-председателя.
Междувременно премиерът заяви, че Меглена Плугчиева ще бъде новият представител на България в ЕБВР. Той уточни, че промените ще се гласуват след посещението му в Германия, което е на 24, 25 и 26 януари.

Станете почитател на Класа