РЗС имала данни за корупция в кабинета "Борисов"

Райко Байчев

За съжаление в централата на РЗС започнаха да постъпват сигнали за корупция, които засягат дейността на сегашното правителство. Това заяви вчера пред bTV зам.-председателят на РЗС Димитър Абаджиев. Сигналите били в сферите на икономиката и сигурността. „Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да не се съмнява, че дори и да са срещу него, ще бъдат публично оповестени“, каза още Абаджиев.„Ще проверим сигналите и ако се окажат истина, нищо няма да ни попречи да сезираме прокуратурата“, заяви пред „Класа“ лидерът на РЗС Яне Янев.
Абаджиев коментира и думите на Цветанов, който каза във вторник, че ДАНС се е занимавала с политическо инженерство, както и появилите се в медиите интерпретации, че това се отнася до РЗС. „Ние подкрепихме ГЕРБ заради Бойко Борисов, а не заради Цветанов“, съобщи заместникът на Янев. Абаджиев добави, че Цветанов се изживява като втори премиер. „Говори като Румен Овчаров и цели дискредитиране на РЗС“, добави той. Преди парламентарните избори на 5 юли Овчаров заяви, че РЗС и водените от бизнесмена Христо Ковачки ЛИДЕР са изкуствено създадени партии с намеса на службите за сигурност. „Разговарях с премиера Бойко Борисов по повод коментарите на Цветанов. Той ни увери, че ГЕРБ не са тълкували така нещата, а по-скоро става въпрос за ЛИДЕР“, поясни Абаджиев.
Премиерът Борисов реагира остро на изявленията на РЗС. „Ще ги помоля всички да не се правят на артисти, защото, ако някой е имал сигнали, е трябвало да ги занесе на прокурор. Или да престанат, или ще спрат да си говорят с мен“, каза още Борисов. „Ще направя предсрочни избори и ще им видя сеира на всички тогава. Вместо да излязат и да кажат - един се намери, който да се мъчи да оправи държавата в криза, след като сме източили парите, те продължават да ми създават допълнително напрежение“, закани се министър-председателят.



300 млн. лв. губи бюджетът от нелегален алкохол

От РЗС поискаха кабинетът да направи поправки в наказателното законодателство по повод щетите, които нанася нелегалният алкохол на бюджета. „Заради нелегално производство и търговия с фалшив алкохол държавата губи над 300 млн. лв. годишно“, мотивира се Яне Янев.

Станете почитател на Класа