Асен Василев в записа: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев

Асен Василев в записа: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.05.2023
  • Сподели:

 

Законно, незаконно, трябва да изгонят всички директори на Дирекции и шефове на регионални структури и агенции, посочва съпредседателят на ПП

 

 

"Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се предвид готовност да се изринат хората на ГЕРБ), даже и да го гонят юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър". 

Тези отвратителни думи са на същия Асен Василев от записа на заседанието на Националния съвет на ПП, разпространени от радоснит Василев, чиято автентичност не е отречена.

Проектоминистрите на ПП-ДБ, които се очаква да попаднат в кабинета "Денков Габриел", се избират на принципа "ако не пусне кръв, не става"!

И това не е филм на ужасите. А напълно реално условие или по-скоро цедка, през която силните фигури в "Продължаваме промяната" прекарват хората, на които смятат да поверят управлението на държавата.

На всички тях ще бъде или вече е била поставена (ако вече има такива, които са приели да участват в ротационния кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) една много, много специална мисия.

А именно в рамките на 2 седмици от момента, в който правителството на Николай Денков и Мария Габриел заработи, службите и въобще цялата държавна администрация да бъде коренно прочистена от кадрите на ГЕРБ и на президента Румен Радев.

Това стана ясно от пълния запис на Националния съвет на "Промяната", който бившият им депутат Радостин Василев разпространи в петък.

"Срокът може да се бутне и до 12 месеца (има предвид ротационния срок - б.р.). Това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента по места... Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри - законно, незаконно, трябва да изгонят всички директори на Дирекции и шефове на регионални структури и агенции (на ГЕРБ, разбирай). Първите две седмици (след като правителството Денков-Габриел заработи). Което донякъде ще затапи приказките, че сме направили коалиция с ГЕРБ", заявява Асен Василев.

По-нататък в аудиозаписа на съвета, провеждан в нощта на неделя срещу понеделник, още веднъж става дума за подготвяната чистка в администрацията на кадри на ГЕРБ, без значение със законни или незаконни средства.

"Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се предвид готовност да се изринат хората на ГЕРБ), даже и да го гонят юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър", са думите на Асен Василев. 

"Слушах встъпителното слово на Асен Василев и се стъписах, пише във Фейсбук Михаил Иванов, бивш съветник на президента Желю Желев по етническите въпроси. Цитирам:

„Аз мисля - казва Василев, че този срок (при вариант правителство с ротация, б. м.) може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни позволи фундаментално да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президентството по места и да свършим някаква работа с еврозоната и Шенген, нали, и с плана за възстановяване... С доста голяма доза на сигурност, че еврозоната, и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които искат да става министри, че законно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции и шефове на регионални структури и  на агенции - първите две седмици. Което ще затапи, че ние сме правили коалиция с ГЕРБ.“

Това изказване е диагноза. Това е ултра-нео-болшевизъм. И нека никой да не ме убеждава, че демокрация може да се изгражда с болшевишки методи.

С това си изказване Асен Василев показва, че неговото участие в управлението на България е недопустимо.

България е в опасност. От една страна привърженикът на путинския режим генерал Радев е установил еднолично управление. От друга страна настъпват  парламентарните партии, които подкрепят путинския режим: „Възраждане“, БСП, ИТН. От трета страна се преговаря за състав на правителство, в което ключова роля ще играят необолшевики като Асен Василев.

И това се случва на фона на войната в Украйна, където предстои мащабен сблъсък, който ще доведе до нови неизброими жертви, разрушения и страдания.

Затова за кой ли път ще повторя: Спасително за България ще бъде коалиционно редовно правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, чийто състав бъде определен на паритетна основа и с подписано коалиционно споразумение. Формулата на ротация между акад. Николай Денков и Мария Габриел е добра - тя съответства именно на паритетния принцип. Още повече, че те така поемат в аванс отговорността за съставянето на кабинета. Да им пожелаем успех".

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа