Политически трупове: Проф. Коларова посече Радостин Василев и Петков

Политически трупове: Проф. Коларова посече Радостин Василев и Петков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.05.2023
  • Сподели:

"Изявлението на Радостин Василев е безпрецедентно, защото е действие на камикадзе. Оттук нататък той е политически труп и нанася сериозни щети на партията, към която се присъедини при странни обстоятелства.

 

 

Но аз мисля, че навсякъде, където отиде Радостин Василев, ще прави щета. Мисля, че това му е последната акция. Едва ли ще има политическо бъдеще", това каза политологът проф. Румяна Коларова в сутрешния блок на bTV. 

 

 

 

Тя допълни, че не може да се анализира кой е "активирал" Радостин Василев.

Според нея замразяването от страна на ГЕРБ-СДС на преговорите с ПП-ДБ е най-адекватното действие. "Не само, за да отшуми медийната реакция, а защото страните трябва да преговарят при съвсем различни условия", каза още проф. Коларова.

По думите й външнополитическият скандал не бива да се подценява. "Оттук нататък и Кирил Петков е политически труп, а в рамките на Европа няма да се отнасят сериозно с него", допълни тя. 

"Партията публикува пълния запис на своя сайт. Това е акция на самата партия, която в опита си да контролира щетите в някои случаи нанася по-големи щети", обясни политологът.

 

Станете почитател на Класа