Губи ли позиции Цветанов в ГЕРБ?

Социологът Андрей Райчев смята, че Цветан Цветанов губи позиции в ГЕРБ. "Вътрешният министър трябва да е лоялен към премиера", заяви Райчев в сутрешния блок на Нова телевизия. "Виждам го като в бокса, след много разменени удари. Изтощен и отслабен", обясни позицията си социологът след оставката на вътрешния министър Веселин Вучков.
Райчев и Цветозар Томов бяха единодушни и по отношение на профила на Румяна Бъчварова, която премиерът Бойко Борисов предложи за министър на вътрешните работи. Бъчварова е с виждания, близки до тези на Вучков, смятат анализаторите. "Това е като съотношението Кънев - Борисов", коментира Райчев. Според Андрей Рачев Румяна Бъчварова се ползва с огромно уважение в политическите среди. Той обаче отбеляза, че тя не е фигура, която играе за себе си. "Тя е част от политическия харем на Борисов. Всяка от жените в него е умна, добра, лоялна", допълни той. Райчев обясни, че интинктът му подсказва, че те са по-малко корумпирани.

"Може би наистина жените по-умеят да правят политика. На мен ми се иска повече жени да има в българската политика. Румяна е честен и некорумпиран човек. Със сигурност това са две качества, които министърът на вътрешните работи трябва да притежава. Със сигурност има повече плюсове, отколкото минуси. Тя е доста по-волеви човек, отколкото изглежда на пръв поглед. Нека й пожелаем успех", каза Цветозар Томов.

Но не се знае колко време още ще продължи това нещо, додаде Райчев, минавайки към темата за нестабилността в подкрепата към правителството. Той посочи, че подкрепата на АБВ поставя под съмнение времето на кабинета.

Изборите в България не зависят от купените гласове. Около тази теза се обединиха Райчев и Томов. И двамата обаче не отричат, че търговията с гласове е проблем в България. "Те жена си продават, децата си продават, че гласа си няма да продадат, коментира социологът Андрей Райчев. "С купуването на гласове, да, трябва да се бори и МВР. Надявам се да няма основание след местните избори да се говори, че са били купени", допълни Цветозар Томов.

Станете почитател на Класа