Дончева: Борисов да каже "мерси" за идеята за санирането

Борисов и днес не си призна, че идеята за саниране в такъв мащаб е дело на Камен Иванов, водач на нашите листи в Пловдив. Би било редно в духа на уважението към авторското право някой все пак да каже "мерси".

Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред делегати на първия национален конгрес на партията, изненадващ гост на който беше премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов уважи събитието в началото преди доклада на Дончева, като обяви, че дори най-големите политически противници трябва да си прощават, но не остана, за да чуе какво има да каже Дончева на съпартийците си.

"Нашето дело ще се сблъска със силите на статуквото", заяви Татяна Дончева и допълни, че тези сили са в традиционните партии и в онези, които са носители и крепители на олигархичния модел на българската политика. Начинът на правене на олигархична политика трябва да бъде основен противник на "Движение 21", настоя тя пред делегатите и подчерта, че олигархичното статукво се поддържа както от леви, така и от десни партии.

Втората задача на Дончева ще бъде работата по конкретни сфери и политики, които да ни водят към решаване на съответните проблеми. Приоритет на "Движение 21" са здравето, образованието и културата на нацията, но справянето с олигархическите зависимости, по думите на Дончева, изисква поставяне на един въпрос пред скоба - радикалното реформиране на съдебната система. "Това е особена част на държавния механизъм, която спомага за изчистване и подобряване на работата на всички останали сфери. Промяната трябва да включи конституционни и законодателни промени, но не само", отчете Дончева, която по професия е юрист.

Станете почитател на Класа