Случаите, в които е по-добре да излъжете партньора си

Случаите, в които е по-добре да излъжете партньора си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.05.2024
  • Share:

Ако ви кажем, че лъжата е добра за връзката ви, ще ни повярвате ли? Разбира се, на всички ни е казано, че честността е най-добрата основа за щастливи и здрави отношения и в по-голямата си част това е така. Но казването на истината понякога има потенциал да създаде ненужен конфликт, да породи несигурност, да унижи или нарани чувствата на партньора ви.

Е, това вероятно обяснява защо двойките не казват истината и се лъжат един друг средно три пъти седмично. Изследователите го наричат "измамна привързаност", защото идва от място на дълбока любов и грижа. Повечето са съгласни, че казването на малки бели лъжи по правилните причини може да укрепи връзката ви, пише woman.bg. Независимо от това, измислиците за интимна или емоционална вярност, финансови проблеми или лъжа, за да манипулирате партньора си, са забранени. Но честно казано, има определени сценарии, при които може да се наложи вие - и вашата връзка - да скриете "цялата" истина.

Ето 4 пъти, когато всъщност е добре да излъжете партньора си

1. Когато пита за бившите ви

Любопитството към предишните ви връзки е нормално. Но трябва ли той да знае, че някога сте излизали с професионален спортист или че последното ви бивше гадже е било страхотно в леглото? Добре е да изпуснете едно или две имена, да споменете накратко периода, в който сте излизали, и кратко обяснение за раздялата (с акцент върху последното). Разкриването на твърде много подробности обаче може да предизвика сравнения и да доведе до чувства на ревност, несигурност и неадекватност. Така че, дори и да не е съвсем вярно, бързо сменете темата, като му кажете точно това, което копнее да чуе: "Защо изобщо говорим за това, скъпи? Знаеш, че си най-добрият, когото някога съм имала!"

2. Когато сериозно не харесвате приятелите му

Освен ако неговите приятели не са откровено груби или не се опитват да ви нападнат, отхвърлянето им може да изглежда обидно или дори да накара вашия човек да се почувства притиснат да "избере страна". Това са неговите приятели и едва ли ще ги зареже. Освен това, шансовете са, че имате няколко приятелки, които също го подлудяват. Така че, за да запазите мира, потиснете истинските си чувства. И ако не можете да понасяте неговите приятели, прекарвайте повече време с вашите!

3. Когато не харесвате подаръка, който ви е направил

Лошо е да получите подарък, който не ви харесва, но последното нещо, което искате да направите, е да нараните чувствата на вашия човек. Вместо това, стиснете зъби и не забравяйте, че мисълта е това, което има значение. Никой не казва, че трябва да бликате от радост, когато той ви го подари, но се усмихнете, прегърнете го и изразете признателност за времето и усилията, които е вложил, за да избере нещо за вас. След това се заемете с пускането на крещящи намеци, преди да настъпи следващият специален повод.

4. Когато най-скорошният ви секс не се е получил

В дългосрочните връзки интимността понякога не е толкова силна, колкото в началото. Това е нормално. Умопомрачителната интимност не се случва всеки път, когато скочите в леглото. Но това не означава, че трябва да коментирате: "Уау, тази вечер беше малко извън играта си, а?" По-добре да се сгушите в него и да му кажете колко много го обичате. Следващият път, насочете ръката му към вашите горещи точки и му обяснете колко много ви възбужда. Това със сигурност ще повиши увереността му.

 

 

Станете почитател на Класа