Бареков призова за замразяване на "Южен поток"

Позицията на ББЦ за проекта „Южен поток” е за неговото незабавно замразяване, ревизирането на всички подписани документи до момента и последващо изпълнение, но под егидата, регламента и правилата на Европейския съюз. Това заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков пред Радио К2.

„Не може 3,5 млрд. лева да се разпределят на тъмно и чрез формални търгове”, възмути се Бареков. Лидерът на ББЦ съобщи, че е изразил позицията си и по време на разговорите с групата на Европейските консерватори и реформисти като част от преговорите за присъединяването на ББЦ към нея.

Бойко Борисов е силен само, защото се сравнява със Сергей Станишев, коментира още Бареков. Според него Станишев е доказал, че е слаб политик, който не може да взима правилни решения в условия на криза и действа неадекватно, повлиян от близки кръгове около него.

„Сигурен съм, че с появата на ББЦ, чиито председател съм, българските граждани ще имат възможност да вземат страна в далеч по-уравновесен политически двубой, в който ще избират между мен и Борисов. И двамата сме в тежка категория с разликата, че той е в залеза на кариерата си, а аз съм в разцвета на силите си. В сравнение с мен Станишев е категория „перо”, подчерта Бареков.

Той отново каза, че „България без цензура” е за въвеждане на задължително гласуване, като предложи промяната да стане чрез вот на квалифицирано мнозинство от 2/3 в парламента.

Станете почитател на Класа