Манолова пожела на Цачева мъдро ръководство

Започна първият парламентарно работен ден за Цецка Цачева като зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

От днес бившият шеф на Народното събрание е официално един от първите в ръководството на опозицията в парламента.

Именно с тази промяна зам.-председателят на НС Мая Манолова, която в отсъствието на Михаил Миков води заседанията, откри днешното парламентарно заседание.

Тя посочи, че в деловодството на Народното събрание е постъпила декларация от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с искане за промяна в ръководството на парламентарната група.

"Честито, г-жо Цачева. Мъдро и уверено да ръководите парламентарната група на опозицията", пожела Мая Манолова на новия зам.-шеф на групата на ГЕРБ в НС.

Припомняме, че вчера, след заседание на парламентарната група, лично Бойко Борисов обяви, че от днес Цачева става негов пълноправен заместник в парламента и зад нейните думи всъщност стоят неговите.

Неочаквано парламентарното заседание започна без хватки с кворума и всички народни представители тихо и спокойно се регистрираха за присъствие в пленарна зала, готови за работа.

Двама протестиращи отново бранеха негативната си позиция към управлението и освиркваха пристигащите за работа депутати до служебния вход на парламента. 

Станете почитател на Класа