Сова Харис: 20,8% от българите вярват на "България без цензура"

20.8 срещу 19.9 е съотношението между процентите на българите, които категорично са заявили, че вярват на лидера на „България без цензура“ срещу тези, подкрепящи Бойко Борисов, в словесното противопоставяне между двамата.

42.5% не дават вяра нито на единия, нито на другия, а 16.7% не могат да преценят, показва проучване на „Сова Харис“, направено в периода 21 – 27 ноември. В допитването са участвали 1000 пълнолетни български граждани, съобщи за BNews социологът Васил Тончев.

Припомняме, в сряда стана ясно, че Николай Бареков почти се е изравнил по рейтинг с Борисов.

Настигам по рейтинг Бойко Борисов. Вече съм рамо до рамо с него. Рекордният спад на доверие към него и на Плевнелиев се дължи на разкритията, които направих за офшорните им фирми.

Ще продължа да разобличавам тях и Цветелина Бориславова, обеща тогава лидерът на „България без цензура".

Близо 70% от българския народ одобрява провеждането на операция "Чисти ръце"

в държавата, която да обхване целия политически елит.

Едва 6.6% не смятат, че има нужда от прочистване на корумпираните политици.

В тази връзка сред въпросите е попаднала и „офшорната тема“. 71.5 срещу 11.3 са процентите в полза на това президентът Росен Плевнелиев да бъде разследван за офшорна фирма. Горе-долу така се движат и процентите по отношение на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според

75.4% от запитаните трябва да започне разследване за притежание на офшорка

и по линия на бившия стопанин на Министерски съвет. Малко под 10% - 9.5 на сто, са посочили, че подобна проверка не се налага.

Бившият зам.-председател на ДПС и ексдепутат, а понастоящем обвиняем за пране на пари – Христо Бисеров, също е попаднал в полето на проучването. 83.4% от българите настояват компетентните органи да го погнат за офшорен бизнес. Едва 2.6% смятат, че такова разследване не трябва да се прави.


Станете почитател на Класа