Цачева нарече БСП комунисти, а те я обявиха за ренегатка

Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ и БСП   се скараха заради бюджета на Народното събрание за догодина. Той е с  627 млн. лв. по-малко и решението е на ръководството на НС. Михаил Миков обяви, че парите ще бъдат дадени в бюджета на държавата за коледните надбавки на пенсионерите.
Цачева излезе на трибуната, и обвини Миков в популизъм. Тя му припомни, че парите, които дарява, са спестени от два парламента преди него. „С чужда пита помен прави”, каза Цачева. Тя разказа, че в пленарната зала няма къде депутатите да си включват лаптопите и допълни, че БСП нямат нужда от лаптопи, защото си имат опорни точки. „Съжалявам за острия тон, но вие от вашата комунистическа партия ме предизвикахте”, извика Цачева.
От пленарната зала  припомниха на  Цачева, че е била партиен секретар преди 1989 г. Председателят на БКП, която е коалиционен партньор на БСП, депутатът Александър Паунов я репликира светкавично. „Много сте ниска по партиен пагон от мен”, отвърна й той. „Не ви казвам партийна секретарка, но реториката ви е като на партийна секретарка"  каза й още Паунов и допълни: "Най-мразя ренегатите, които се правят на демократи”.
Миков обеща, че депутатите няма да харчат толкова много хартия и че от Нова година ще минат изцяло на пренос на данни.
Спестените разходи ще дойдат най-вече от отказа на сегашното ръководство да строи нова пленарна зала. „Строителството не е възможно да се реализира в къс срок, а вие казвате, че животът на този парламентът ще е къс”, обърна се към ГЕРБ Миков.




Станете почитател на Класа