Прокуратурата подхвана Ангел Джамбазки

офийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу зам.-шефът на ВРО -БНД Ангел Джамбазки и други неизвестни лица, за явно подбуждане към извършване на престъпления пред множество хора и подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Разследването е започнало след сигнал от днес, 4 ноември, до главния прокурор от Българския хелзинкски комитет по повод протестното шествие, организирано от ВМРО - БНД в неделя. От прокуратурата заявяват, че няма да толерират подобни прояви и ще упражни всички свои законови правомощия. Това касае и всички призиви за „изчистване на града", за предприемане на „действия по самозащита" и посегателства върху чужди граждани, както и за „създаване на доброволни патрули и отряди" за „въвеждане на ред".

Зам.-лидерът на ВМРО може да отнесе от 1 до 4 години затвор и глоба от 5 до 10 хиляди лева.

По повод нападението срещу Виктория Христова, Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за грабеж, придружен с опит за убийство. Извършват се необходимите действия по разследването, като продължава активното издирване на извършителя.

Станете почитател на Класа