Михалевски и Дончев се сдърпаха за инфраструктурата

В сблъсък за регионалната политика и вота на недоверие застанаха в предаването “Тази сутрин” по bTV депутатите Димчо Михалевски от Коалиция за България и Томислав Дончев от ГЕРБ. Михалевски посочи, че всички правителства са длъжници за регионалната политика. Дончев призна, че възможностите на държавата да инвестира в инфраструктура беше крайно ограничен по време на ГЕРБ.Вторият вот на недоверие е упрек към цялото правителство, каза Томислав Дончев. Той добави, един от мотивите за вота на недоверие е какво се случва с големите инфраструктурни проекти.

Димчо Михалевски от Коалиция за България каза от своя страна, че този вот първо трябва да се представи в по-широк контекст. Всички правителства са длъжници, но последното правителство на ГЕРБ замрази инфраструктурните проекти. След този тежък PR- ГЕРБ построиха четири пъти по-малко пътища, посочи Михалевски. Той подчерта, че регионалната политика означава дали една държава е осигурила инвестиции и работни места.

Дончев се съгласи, че възможностите на държавата да инвестира в инфраструктура беше крайно ограничен, но какво е постигнал ГЕРБ по време на управлението си е видимо.

Димчо Михалевски посочи, че ние сме получили 600 милиона чисто европейско финансиране, но “Струма” ще глътне тези пари. Михалевски е категоричен, че магистралата “Хемус” ще се строи и ще се увеличи националното финансиране./БЛИЦ

Станете почитател на Класа