Борисов призова за предсрочни избори и след това към стабилно управление

Бойко Борисов призова от парламентарната трибуна да се тръгне към предсрочни избори и след това към стабилно управление, за да се нормализира страната. Припомняме, че ГЕРБ се върнаха в пленарна зала, за да се опитат да спрат актуализацията на бюджета.

Той посъветва Пламен Орешарски да си подаде оставката, за да запази достойнството си на уважаван финансист. През февруари си подадох оставката, защото достойнството е най-важно от всичко, заяви бившият министър-председател.

Той се обърна към управляващите - през февруари ни призовахте да си отидем с мир, говорехте, че съм диктатор - сега вие окървавихте столицата, безспорен факт.

Убеден съм, подчерта Борисов, че, ако не се вслушате в това, което ви казват хората, ще вкарате държавата в тежка ситуация.
В изказването си бившият премиер гарантира също, че ГЕРБ, след предсрочен вот, ще се съобрази с волята на хората и който и лидер да спечели, ще го признае за победител и ще го подкрепи, за да има стабилност.

Борисов не пропусна да спомене в изказването си и за обсадатана неговия дом в Банкя, която, според него е инспирирана от БСП и ДПС.

Станете почитател на Класа