Цацаров обяви, че прокуратурата се самосезира за проявено насилие

От телевизионни кадри видях действия на полицаи в нощта на 23 юли, които са извън нормалното, каза пред журналисти Сотир Цацаров, главен прокурор.  Той допълни, че и затова и прокуратурата ще се самосезира за престъпления по служба и нанасяне на телесни повреди, съобщи той.  Главният прокурор обаче посочи, че това са единични случаи и подчерта, че въпреки всичко органите на реда заслужават благодарност за действията си.

Огромната част от служителите се държаха абсолютно коректно, полицията запази максимално спокойствие и редовите полицаи, които бяха там на място, нямат отношение към начина на извеждане на депутати и избраната за това тактика, каза Цацаров.

Може би обаче ще търсим дали има насилие и от двете страни, коментира той и поиска МВР да съдейства с информация представители на кои поделения и кои точно хора са стояли зад щитовете и маските в нощта на сблъсъците.

Ние не сме етична комисия да се занимаваме с етично поведение, каза още главният прокурор.

Според него разпореждането за евакуиране на блокираните в Парламента с белия автобус по скоро е дошло от лице, ръководело действията на място, а не от вътрешния министър.

Колкото до призива на Михаил Миков полицията, прокуратурата и кмета на София "да се справят", Цацаров призова всички заедно да четат законите.

Ако и председателят на Парламента се присъедини, ще постигнем далеч по-големи резултати, коментира главният прокурор.


Станете почитател на Класа